We helpen jou bij alles rondom werk…

Loop je vast bij de zoektocht naar een baan of bij het behouden van je werk? Wij coachen jou van begin tot eind en bieden passende begeleiding op jouw huidige werkplek.

Werk
Een zinvolle dagbesteding, het verdienen van eigen geld of het zoeken naar voldoening: werk heeft voor iedereen een andere betekenis, maar is zeker niet onbelangrijk. Iedereen heeft recht op een plek op de arbeidsmarkt en iedereen kan van waarde zijn voor een werkgever. De uitdaging is te zoeken naar die passende plek waarbij aan deze voorwaarden wordt voldaan. Leermakers Arbeid helpt je niet alleen bij het zoeken naar een betaalde werkplek, ook coachen we jou bij het behouden van je baan. Dat doen we op maat: werk- en denkniveau dat aansluit op jouw mogelijkheden, wensen en talenten

Autisme en werk
Een nieuwe werkomgeving brengt voor mensen met autisme bijzondere uitdagingen met zich mee. Maar ook kansen. Zo zijn mensen met autisme vaak gedreven en secuur. Als werkgevers meer begrip hebben voor hun medewerker met autisme, dan kan met een kleine aanpassing veel verbeterd worden. Je moet alleen wél weten welke aanpassing er nodig is. Ook bij dit proces bieden wij begeleiding.

Samenwerking
Leermakers Arbeid heeft contracten met het UWV voor verschillende begeleidingstrajecten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld ‘Werkfit maken’ (voortraject) en ‘Naar werk’. Deze trajecten zijn voor mensen met een WGA (WIA-), Wajong- of Ziektewetuitkering. Voor gemeenten, re-integratiepartners en werkgevers gaat het om dienstverlening op maat. Onze specifieke kennis van de doelgroep maakt samenwerking succesvol.

Begeleiding naar werk:
Onze coaches begeleiden in alle fases van voortraject tot begeleiding op de werkplek.

Sociale activering:
In deze fase onderzoek je wat je wilt, wat je mogelijkheden zijn, wat je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen en welke mogelijkheden de arbeidsmarkt voor jou biedt. In dit voortraject doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat je aan het werk zou kunnen en klaar bent om op zoek te gaan naar die passende plek.

Arbeidstoeleiding:
Hieronder vallen alle activiteiten die leiden tot het vinden van een passende werkplek. Voorbeelden zijn: werkervaring opdoen, zowel het schrijven van een sollicitatiebrief als het voorbereiden op een gesprek, goed gebruik maken van internet.

Jobcoaching:
Je hebt een baan, maar je hebt nog begeleiding nodig. Dat kan zijn om je werk goed te doen of omdat je jezelf verder wilt en kunt ontwikkelen. Hierover maken we samen met jouw werkgever afspraken.

Voor werkgevers
Voor een werkgever kunnen mensen met autisme van grote waarde zijn. Gedrevenheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid zijn vaak eigenschappen waarin zij uitblinken. Aan de andere kant is het soms lastig om de juiste voorwaarden te creëren. Begeleiding door één van onze jobcoaches kan hierbij uitkomst bieden. We ondersteunen bij de matching en begeleiden op de werkvloer. Ook wanneer een werknemer ziek is of niet langer op de goede plek zit, begeleiden we bij de re-integratie binnen eigen bedrijf of kijken we naar andere mogelijkheden.

Meer informatie over Leermakers Zorggroep? Klik hier!